NoSpang.com

Pseudo Vangnet
maandag, 25 mei 2015 12:52

INGEZONDEN - Je broek zakt af van verbazing over situaties die tegenwoordig doodleuk gefilmd worden en op internet worden geplaatst. Dat is een actie aan de ene kant, en anderzijds de reacties die daarbij geplaays worden, geheid dat je stijl achterover valt. Alleen een kist zou er nog moeten liggen voor het geval je het niet na kan vertellen. Horror films noem ik een bepaalde reeks, waarbij al na enkele seconden ik weet waar de switch knop zit. Van onder ...

andere pubers die vechten en elkaar aan de haren trekken om een jongen, tot verplegers die patienten mishandelen, of zwervers die getreiterd worden. Een scala aan diversiteit. Sommige films hebben een sociaal opvoedend karakter. Weer andere jammergenoeg die en public blootleggen wat niet voor aller ogen geschikt is. 

Soms vraag ik mij af wat de filmer en de verspreider voor ogen hebben. Hierbij denk ik vooral aan de gruwelijke taferelen, pornografische fimpjes, waarbij er allerlei peristaltiek plaats vindt in de maag en darm omstreken. Zal ik even een onschuldig kinderspel noemen. Een filmpje van een klein meisje van rond de 8 of 9 jaar. Ze vraagt aan haar vrienden of famile om haar te jonassen.

Om haar vertrouwen in hun  verzekeren vraagt ze als ze haar zeker zullen opvangen, waarbij ze verzekerd wordt dat ze opgevangen zal worden. Ze vertrouwt hun en laat zich jonassen. Het groepje kinderen begint te tellen, gooit haar omhoog en als ze neer komt, laten ze haar vallen. Het angstaanjagend gekerm van het kleine meisje dat daarna klinkt gaat door merg en been.

Het groepje dat jonaste, rent lachend weg. Dat groepje dat ze vertrouwde, laat haar vierkant in de steek, belofte maakt schuld. Arm kind, ze wist niet dat het gezegde gaat dat je goed moet uitkijken wie je je laatste roeispaan geeft, wie je echt vertrouwt, wie je rug geeft ter bescherming.

Nou, de reacties bij het filmpje, lopen uiteen van meelij met het meisje tot volwassenen die het meisje uitlachten. Dat deed het bij mij. Het zal je kind maar wezen. Gezond geboren en door toedoen van ondoordacht handelen de mogelijkheid om invalide te worden voor het leven.  Het zal je kind maar wezen dat door ondoordacht handelen een ander kind zoveel onrecht aan doet, voor het leven.

Misschien moeten wij al heel jong beginnen onze kinderen de waarden van het leven en laten leven bij te brengen.  Zodat wanneer ze in dergelijke situaties komen ze niet hun jawoord geven op iets wat ze weten niet te zullen doen. Niet je woord geven, de ander op je hulp en steun te laten rekenen en wanneer het erop aankomt de andere laten vallen. Boem! Auch!

En heel soms voor altijd invalide te maken. De voordelen van de filmpjes is bewijs van het leed, maar meestal doen de filmpjes eerst een onnodige ronde en zijn meer tot leedvermaak dan om hulp te bieden. De aarde draait en zo ook de staart van het paard.


 


We hebben 184 gasten online

Polls