NoSpang.com

"Deze president werkt voor zichzelf"
woensdag, 20 mei 2015 03:59

PARAMARIBO - President Desi Bouterse werkt niet voor het land. Hij werkt alleen voor zichzelf. Dat zei de voorzitter van de VHP en V7-coördinator Chandrikapersad Santokhi tijdens de massameeting in Coronie afgelopen zaterdag. De massameeting was goed bezocht, reden voor de V7 om nu al te zeggen dat ze verzekerd is van minimaal één zetel in dit district. Santokhi zei tijdens ...

zijn speech dat de president bijna overal in Suriname borden heeft laten plaatsen met de slogan “Deze president werkt”, echter zou de slogan nog niet af zijn. “Wat er in werkelijkheid moet staan, is: “Deze president werkt voor zichzelf en voor Friends & Family”.

Families worden beloond met baantjes op hoge posities, zonder procedures. Friends & Families krijgen concessies via onduidelijke constructies en N.V.’s. “Deze regering heeft veel beloftes gedaan, maar niet gerealiseerd. De president werkt voor family en friends, in duistere kamers, waardoor staatseigendommen in handen van een kleine groep komen. Wie met fufuru mang omgaat, wordt ook fufuru mang. Intussen wordt het land leeggeplunderd en is de staatskas leeg”, aldus Santokhi in zijn speech. Verder zei hij dat destaatsschuld meer dan 6 miljard is geworden.

“De manier waarop deze regering geld uitgeeft zonder enige dekking, brengt de SRD in gevaar en dreigt er een devaluatie, zeggen de deskundigen.En dan de openlijke bevestiging van het publieke geheim: ex-minister OW is vervangen wegens corruptie! Hij heeft dat zelf gezegd. Maar dan rijst de vraag: waarom is die betreffende persoon niet vervolgd? Neen, hij is benoemd tot adviseur van de president met een riant salaris.”

Santokhi zegt dat Suriname niet hoog op de corruptielijst staat, niet vanwege slecht Engels, maar omdat de regeerders bestaan uit corrupte figuren. Hij haalde aan dat Coronie steeds toppers heeft geleverd aan Suriname. Twee bekende voorbeelden zijn Letitia Vriesde en Jozef Slagveer. “Coronie is een district dat vele grote zonen en dochters heeft voortgebracht. Dit district is de bron van topkader. Vele politici en zelfs topsporters komen hier vandaan. Ik noem Letitia Vriesde, onze topatlete. En wie we ook nooit zullen vergeten is Jozef Slagveer! Ook een grote zoon uit Coronie. Iemand die voor het vrije woord en de vrije pers stond.”

In plaats van dat de regering investeringen heeft gepleegd in Coronie, heeft ze volgens Santokhi niets anders gedaan dan ervoor gezorgd dat de economie lam is komen te liggen het district. “Als ik nu door Coronie rijd en kijk naar de stilstand, omdat geld dat in Coronie geïnvesteerd kon worden, is opgemaakt. Het is gestolen! Met dat corrupte verdwenen geld, hadden we Coronie weer tot bloei kunnen brengen. V7 gaat Coronie weer tot bloei brengen. We gaan weer economische bedrijvigheid terugbrengen naar Coronie. Met landbouw, met veeteelt, met kleine ondernemingen”, beloofde Santokhi aan de burgers van Coronie.


 


We hebben 340 gasten online

Polls