NoSpang.com

Galibi heeft nu hulpkantoor CBB
woensdag, 20 mei 2015 03:59

PARAMARIBO - Het ressort Galibi in het district Marowijne heeft vanaf vrijdag 15 mei 2015 een eigen hulpkantoor. Via dit kantoor worden diensten van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) aan de gemeenschap verleend. Minister Steven Relyveld van Ruimtelijke ordening, Grond en Bosbeheer (RGB), vertegenwoordigde minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken ...

die vanwege omstandigheden niet erbij kon zijn. Voor de plaatselijke gemeenschap is de opening van dit hulpkantoor een welkome aangelegenheid. Men heeft er al een poos op zitten wachten.

Met deze unit van het CBB hoeft men geen lange afstanden meer af te leggen om burgerzaken te doen. Minister Relyveld gaf aan, dat Galibi een ressort in ontwikkeling is. Volgens de bewindsman, moest men voorheen naar Albina varen om daar zaken als geboorte- en overlijdensaangifte te doen.

Nu is dat verleden tijd. Ook via dit hulpkantoor kunnen er aanvragen gedaan worden voor het maken van paspoorten. Men bespaart met deze unit veel tijd en geld. De bewindsman stelde, dat deze regering de dienstverlening steeds dichter bij het volk wil brengen. Recentelijk is dat al gedaan te Djoemoe.

Heel binnenkort komt er eveneens een kantoor te Stoelmanseiland en ook Nickerie kan aan de lijst worden toegevoegd. Het kantoor van het CBB te Galibi is ondergebracht in het multifunctionele kantoor van waaruit ook de ministeries van Regionale Ontwikkeling en Sociale Zaken en Volkshuisvesting diensten aan de samenleving aanbieden.


 


We hebben 164 gasten online

Polls