NoSpang.com

Voetbaltwist mondt uit in dodelijke steekpartij
woensdag, 20 mei 2015 03:59

PARAMARIBO - De 17-jarige Nintendo Houthakker, die als gevolg van een steekverwonding is omgekomen, is het slachtoffer van een uit de hand gelopen ruzie tijdens een potje straatvoetbal. Ooggetuigen vertellen dat de 13-jarige messentrekker vaker tijdens het voetballen klappen moest incasseren van het latere slachtoffer. Toen het opnieuw tot een twist kwam op de parkeerplaats ...

op de hoek van de Awaradam en de Bigonistraat waar de buurtjongens plegen te voetballen, moest de kleinere jongen het weer ontgelden. Hij zou zeker twee harde klappen in het gezicht hebben gehad van de grotere knaap. Hij rende naar huis, kwam terug met het mes, en de vete werd voortgezet.

Toen Nintendo hem opnieuw naderde, haalde hij uit en trof de 17-jarige in de borststreek. Nintendo trok zich terug en wilde wegrennen, maar zeeg neer op het trottoir. Hij blies zijn laatste adem uit voordat de ambulance ter plekke was. Nintendo het vijfde kind uit het gezin. “Het gezin bestaat uit acht kinderen”, zegt de 28-jarige zus J.K. die samen met haar broertje verbleef aan de Hernutterstraat.

Ze vertelt: “De jongens van de buurt speelden voetbal. Tijdens het voetballen is er een woordenwisseling ontstaan tussen de 13-jarige dader en Houthakker. De jongens hebben gevochten en werden uit elkaar gehaald.” Enkele jongens die ook bevriend waren met beide jongens, hebben aangegeven dat de 13-jarige vaak lastig gevallen werd door Houthakker. Het voorval kan getypeerd worden als wraakneming.

De zus van Houthakker, zegt dat er nog twijfel is of haar broertje met een mes of een kapotte fles is gestoken. Maar toen zij aankwam op de plaats van het delict nabij de kruising van de Awaradam en de Begoniastraat, zag ze alleen het oogwit van haar broertje, hij was niet meer aanspreekbaar.

De mensen uit de buurt hebben haar verteld dat na de woordenwisseling tussen de twee, de 13-jarige naar huis ging en zei: “ Wakti, me kong me kong”. Met een voorwerp gerold in zijn truitje, is de 13-jarige terugkomen en heeft de 17-jarige direct een steekwond in zijn hartstreek toegebracht. De messentrekker rende na de dodelijke steek te hebben toegebracht naar huis.

Hij barstte in tranen uit toen de politie hem in een patrouillewagen afvoer en zij voorbij de plek reden waar Nintendo is bezweken. Gezien de verwonding, constateert de zus van Nintendo dat het voorwerp een mes was en geen gebroken glas. De zus is direct naar haar moeder gegaan te Ephraimzegen om het bericht door te geven. De familie is geschokt en zeer droevig over het heengaan van Nintendo.


 


We hebben 200 gasten online

Polls