NoSpang.com

Politie tolereert geen onrust op verkiezingsdag
dinsdag, 19 mei 2015 05:09

PARAMARIBO - De politie tolereert geen onrust op verkiezingsdag. Op alle stemmers wordt een beroep gedaan om ervoor te zorgen dat een ieder in de gelegenheid wordt gesteld zijn of haar democratisch recht uit te voeren. “We gaan niet toestaan dat er molest, intimidatie en vernielingen plaatsvinden. Zodra de politie merkt dat men voor onrust wil zorgen, zal de politie snel optreden zodat ...

er geen escalatie plaatsvindt.” Dit zei de politiecommissaris Ruben Peiter, voorzitter van de werkgroep Veiligheid Verkiezing 2015 van het Korps Politie Suriname, tijdens een presentatie voor de pers.

Peiter gaf verder aan dat deze commissie zich bezig heeft gehouden met het samenstellen van een veiligheidsplan voor de verkiezingen op 25 mei aanstaande. In totaal zijn er landelijk 623 stembureaus. Deze zullen bemand worden door 700 leden van de politie. Daarnaast zijn er ook 500 politiemedewerkers die op de been zullen zijn.

Het gaat onder andere om de interventie eenheden, zoals de Mobiele Eenheid, het Arrestatie Team en het Regio Bijstandsteam en de surveillance eenheden. Naast deze 1200 politieambtenaren worden er nog 1500 personen van de ordedienst ingezet voor de veiligheidshandhaving.


 


We hebben 194 gasten online

Polls