NoSpang.com

Broer veroordeeld voor bedreiging zus met dood
vrijdag, 15 mei 2015 10:27

PARAMARIBO - MM is deze week schuldig bevonden aan bedreiging. Hij bedreigde zijn zus met de dood en deed de uitlating dat hij een verdelgingsmiddel in het drink-water zou doen dat gebruikt wordt door zijn moeder, zus en haar kinderen. De rechter heeft hem twaalf maanden celstraf opgelegd, waarvan zeven voorwaardelijk onder aftrek met een proeftijd van drie jaar. Met deze ...

straf komt de man op vrije voeten. 26 november vorig jaar is aangifte gedaan dat de verdachte zijn zus had bedreigd. Hij werd 13 december aangehouden. De officier van justitie zei dat de man uitlatingen heeft gedaan, dat hij zijn zus gaat doden.

In het bijzijn van zijn moeder bedreigde hij zijn zus. De zus is bevreesd dat de man zijn woorden in daden zal omzetten. Ze voelde zich niet veilig en wenste strafrechtelijke vervolging tegen hem. De verdachte beweert dat hij wel heeft gescholden, maar niet gezegd heeft dat hij haar zou kappen of doden. Hij zou wel hebben gezegd dat hij haar zou slaan, omdat hij verhit was.

De vervolgingsambtenaar zei dat buren ook last van hem hebben, omdat de man spullen van hen steelt. De man gebruikt drugs. Uit verklaringen blijkt dat hij het verboden spul in het bijzijn van zijn moeder en haar kleinkinderen gebruikt, wat volgens de officier getuigt van het niet hebben van respect. De officier zei dat de man sinds hij drugs gebruikt tekeergaat tegen zijn moeder en zus.

Hij vernielt spullen in het huis. Hij zou agressief zijn wanneer hij onder invloed is van drugs. De bewering dat de moeder van de verdachte verward zou zijn, is volgens de vervolgingsambtenaar suggestief. Ze eiste tegen hem twaalf maanden celstraf, waarvan zes voorwaardelijk onder aftrek met een proeftijd van drie jaar. Advocaat Sharmila Benarsie-Mahabier pleitte dat de aangeefster juist tekeer is gegaan tegen haar moeder.

De verdachte heeft volgens haar geen bedreigende uitlatingen tegen de aangeefster gedaan, wat wordt bevestigd door een andere zus. Die zus vermoedt dat de man vastgezet wordt, zodat hij in het cellenhuis kan afkicken. Volgens die zus is haar moeder verward door ziekte. De rechter zei dat de moeder wel verklaringen heeft afgelegd dat haar zoon bedreigingen heeft geuit. 
 

 


We hebben 260 gasten online

Polls