NoSpang.com

Unasur zal waarnemen tijdens verkiezingen
vrijdag, 15 mei 2015 03:43

PARAMARIBO - De Unie van Zuid-Amerikaanse Naties (Unasur) zal waarnemen tijdens de verkiezingen op 25 mei. Woensdag hebben minster Winston Lackin van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BUZA) en een vertegenwoordiger van Unasur twee overeenkomsten getekend, die de weg moeten vrijmaken voor de Unasur-waarnemingsmissie. De leden van Unasur ...

zullen volgende week afreizen naar Suriname. De twee overeenkomsten die getekend zijn, hebben betrekking op onder andere de technische aspecten van de missie en de privileges en immuniteit van de waarnemers.

Lackin is van mening dat het een democratisch gehalte is van Suriname om Unasur voor, tijdens en na de verkiezingen te laten waarnemen hoe de zaken eraan toegaan. Indien alles volgens planning verloopt, zullen volgens Lackin ook waarnemers van de Organisatie van Amerikaanse Staten naar Suriname afreizen om waar te nemen.

De overeenkomst betreffende de technische aspecten is van Surinaamse zijde getekend door minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken, terwijl minister Lackin volgens de gebruikelijke procedure binnen Unasur, namens Suriname de overeenkomst tekende inzake immuniteit en privileges.

Leilis vindt het goed dat Unasur zal waarnemen tijdens de verkiezingen, omdat controle volgens hem geen daad van vijandschap is. De bewindsman geeft aan dat de voorbereidingen naar de verkiezingen toe volgens planning verlopen en dat hij nog steeds erin gelooft dat deze verkiezingen de beste verkiezingen zullen zijn.

Ondanks alles volgens planning verloopt, is de bewindsman niet ingenomen met het feit dat duizenden mensen hun identiteitskaart zogenaamd verliezen om dan steeds weer een nieuwe te kunnen maken. "Dat is het enige probleem dat ik tot nu toe heb geconstateerd", aldus Leilis.


 


We hebben 237 gasten online

Polls