NoSpang.com

First lady wil 'every child a computer' initiëren
vrijdag, 15 mei 2015 03:43

PARAMARIBO - Het eerstvolgende project dat first lady Ingrid Bouterse-Waldring wil initiëren, is 'every child a computer'. Zij vindt dit project een noodzaak, want de behoefte aan computers is landelijk groot. Dit merkt zij aan de dagelijkse aanvragen van scholen die in aanmerking willen komen voor computers, zodat er computerlessen kunnen worden gegeven. De first lady is bijna door ...

Foto: First lady Ingrid Bouterse-Waldring

de voorraad heen van 1000 laptops en 1000 computers die de Volksrepubliek China aan Suriname heeft gedoneerd. Zij legt uit dat er te weinig computers zijn, want dagelijks komt er een school bij.

"Ik wil alle voj- en vos-scholen voorzien van genoeg computers, zodat tenminste een volledige klas les kan krijgen", zegt Bouterse-Waldring. Er is inmiddels al een beroep gedaan op de overheid om in te komen met meer computers. De first lady ziet het computerproject als het grootste project dat zij heeft gedaan en ze blikt tevreden erop terug.

Wat haar is bijgebleven, is de dankbaarheid van de kinderen en schoolleidingen bij de schenkingen. "Je wordt hartelijk verwelkomd en daar bovenop zie je hoe meer dan 30.000 leerlingen en studenten blij zijn dat ze ook computerlessen mogen volgen", zegt Bouterse-Waldring.

Dit project heeft een grote impact gehad op de samenleving, meent zij. Naast het computerprogramma wil zij een aantal projecten afronden die nog gaande zijn, zoals het opleveren van een speeltuin, het opknappen van een school in Margaretha in Commewijne en het doneren van een toilettengroep aan de Elisabethschool. 


 


We hebben 321 gasten online

Polls