NoSpang.com

Nickerianen, wees waakzaam op 25 mei 2015
woensdag, 08 april 2015 02:51

INGEZONDEN - Het is vandaag dinsdag 7 april 2015. Over 48 dagen (exact zeven weken) gaan de Surinamers naar de stembus. Intussen zijn de kandidaten van de verschillende politieke partijen bekend. De vijf kandidaten van V-7 zijn: 1. D. Jaggernath (VHP); 2. Waidoe (PL); 3.J. Kalloe (VHP), 4. H.Ramdien en 5. de heer S. Jairam. Zoals de kaarten nu liggen, behaalt de V-7 zeker drie zetels en met een beetje inspanning is de vierde zetel binnen handbereik.

Als geboren Nickeriaan ken ik dit district redelijk goed. Ik ga vaak naar Nickerie. Als eerste ga ik naar de Mandjha Veiraweg, waar mijn “kumba tei” begraven is. Het is prettig weer in de vertrouwde omgeving te zijn, waar je geboren en getogen bent. Jouw familieleden en oude vrienden vinden het altijd prettig wanneer je ze een bezoek brengt. Overal in Nickerie wordt er over de rijstbouw gesproken, begrijpelijk, de economische kurk waarop Nickerie drijft is de rijstbouw. Gemiddeld wordt er 26.0000 ha. padie per seizoen in Nickerie ingezaaid. De Nickeriaanse rijstboeren zijn ijverige en hardwerkende mensen. Zij zorgen ervoor dat er voldoende voedsel (rijst) voor de Surinaamse samenleving wordt geproduceerd. De fantast Ameerali belooft veel, maar heeft geen daadkracht.

Nickerianen zijn in de verkiezingssfeer
Alle politieke partijen zijn heel actief in het rijstdistrict. Vooral de Paarse partij voert nu een “vlaggenoorlog. Ik zal in dit artikel mijn eigen ervaring vastleggen wat de Nickerianen zeggen van deze “Paarse vlaggenoorlog”. De Nickerianen hebben mij duidelijk gemaakt dat zij voor de eerste keer zoveel propagandisten langs zien lopen en overal vlaggen plaatsen. Met vlaggen en cadeautjes willen deze ‘Paarse Nickerianen’ ons pakken. Met een baan voor zes maanden wil meneer Johnnykhan ons naar de NDP – stal brengen. Met een belofte voor een perceel willen zij ons uitleggen dat de NDP de noden van de Nickerianen gaat verlichten”.

Wat is de mening over economische vooruitgang in Nickerie?
De Nickerianen zeggen doodleuk dat de huidige regering, onder leiding van Bouterse/Ameerali, geen contact heeft met het Nickeriaanse volk. De Nickeriaanse kiezers hadden gedacht dat president D.Bouterse een andere koers zou varen en het district Nickerie regelmatig zou bezoeken. De Nickerianen zijn bijzonder teleurgesteld in de huidige president D.Bouterse en nog meer de vice-president Ameerali. Enkele dagen voor 25 mei 2010 had de voorzitter van de Megacombinatie op een massameeting (op de hoek van Gouverneur- en de Emmastraat ) de Nickeriaanse kiezers plechtig beloofd dat er grote veranderingen in Nickerie zouden komen, indien hij de regeermacht zou krijgen op 25 mei 2010.

Hij zou persoonlijk ervoor zorgen dat de Nickerianen de beschikking zouden hebben over: “De goedkope diesel, de goedkope kunstmest, de afschaffing van de governement-take op benzine, duizenden huizen die gebouwd zouden worden in de Eerste Stalweide en de grote projecten die zouden komen voor werkzoekenden in Nickerie”. Hij had de mensen beloofd dat de grote ijzeren kooien zouden verdwijnen (doelende op het dievenijzer). Na vijf jaren hebben de Nickerianen niks van deze beloften gemerkt. In plaats van de beloften nakomen, worden bijna alle Nickerianen die commentaar leveren op deze regering door “de President van Nickerie”, dagelijks vies en vuil uitgescholden via het televisiestation SBS. De eigenaar van SBS, de heer Johnny, zwijgt in alle talen. 

On-en minvermogenkaarten ingetrokken
Als je met de mensen praat, komen heel wat zaken boven water. De paarse partij “bakt de Nickerianen in hun eigen vet”. De on-en minvermogen kaarten heeft deze regering ingetrokken en nu wordt er bij mondjesmaat ( met een hele show) aan enkele personen  gratis kaarten uitgereikt door de vice-president  Ameerali  (“ de Sinterklaas”  deelt  gratis kaarten uit aan enkele Nickerianen). De parlementariërs drs. Ronny  Asabina heeft onlangs deze modus operandi  van deze regering aangeduid als “wer bruku,pur bruku”. De Paarse partij heeft de afgelopen maanden honderden Nickerianen in dienst genomen voor zes maanden. Als men U een baan geeft , moet U dat niet weigeren. Alles wat men wil geven, moet U nemen, maar U moet uw ziel niet verkopen voor een bordje linzensoep of voor een fles whisky. Het is de taak en de verantwoordelijkheid van de overheid om ervoor te zorgen dat uw kinderen goed onderwijs krijgen; het is de taak van de overheid om ervoor te zorgen dat de irrigatie –en loosleidingen op tijd opgehaald worden. Het is de taak van de overheid dat uw veiligheid gegarandeerd is.

Boodschap aan de Nickeriaanse kiezers
Op 25 mei 2015 moeten wij een einde maken aan de “vlaggenoorlog”. Intussen is de nieuwe politieke combinatie V-7 (VHP, NPS, PL, BEP, DA-91 en SPA) goed zichtbaar in heel Suriname. De V-7 neemt op 25 mei 2015 de regeermacht over. U moet zich niet laten afschrikken door de vlaggen en het verbaal geweld van de “zwarte Joseph Goebbels”. Laat u niet pakken voor een baan bij de overheid, een belofte van een perceel, enkele honderden SRD’s voor het plaatsen van een vlag en nog meer beloften en droomverhalen. Op enkele politieke vrienden van mij, die de afgelopen jaren heel hard voor de VHP in Nickerie gewerkt hebben en niet gepositioneerd zijn op DNA, RR en DR-niveau, wil ik in alle eerlijkheid het verzoek doen om alle mandi mandi, opzij te leggen en te werken voor het grote nationale doel namelijk, de regeermacht zo snel mogelijk over te nemen van deze corrupte regering. Na 25 mei 2015 komen er aardig wat functies beschikbaar voor de geschoolde Nickerianen zoals de post van de directeur van het ziekenhuis, het sectiehoofd O.W&V en LVV, directeur van MCP, directeur van ADRON, bestuursambtenaren en zo kan ik deze rij verder aanvullen.
Hardeo Ramadhin

 

 


We hebben 179 gasten online

Polls