NoSpang.com

'Corruptie en Bouta'
woensdag, 26 november 2014 09:08

INGEZONDEN - De huidige president van Suriname, Desi Bouterse heeft onlangs in Nickerie verklaard dat hij niet wakker ligt van de vele meldingen van corruptie in Suriname. Bouterse gaf daarmee aan dat hij zich eigenlijk ook niet stoort aan de vermeende gevallen van corruptie binnen zijn regering. Er zijn namelijk legio gevallen bekend van corruptiezaken waarbij leden van de paarse ...

regering bij betrokken zouden zijn. Bouterse ligt daar dus volgens zijn zeggen niet wakker van. De man zou zich moeten afvragen wie er allemaal in deze gemeenschap wel wakker van liggen en wie er van mening zijn dat ze moeten worden bestreden en dat de corruptieluizen in het gevang dienen te belanden. Maar Bouterse ligt er niet wakker van.

Hij sluit zijn ogen voor de handelingen van een ex-minister die ineens over een helicoptermaatschappij beschikt, een eco-ressort in West-Suriname aan zijn vermogen heeft toegevoegd en in Commewijne tot de categorie grootgrondbezitters is toegetreden. Allemaal met een ministerssalaris? Natuurlijk is dat godsonmogelijk. De zaak stinkt aan alle kanten en Bouterse ligt daar niet wakker van. De president moet geen vergelijkingen maken met het buitenland waar er ook corruptiegevallen bekend zijn en die dagelijks worden gemeld. Ook in het buitenland rollen er koppen wanneer de gevallen van oneerlijkheid bekend worden en is menig hooggeplaatste afgetreden en daarna justitieel vervolgd.

Bouterse zou zich ook moeten afvragen hoeveel mensen in dit land nog achter hem blijven aanlopen als hij zich zo blijft opstellen en niets doet om de corruptieluizen om hem heen aan te pakken. Het kan ook zijn dat de corruptieluizen en Bouterse tot elkaar veroordeeld zijn en veel te veel van elkaar afweten en dat de man daarom helemaal niets doet. Niet alleen die exminister heeft zijn zakken gevuld, ook die “Meneer tien procent” moet van het Carifestafeest veel beter geworden zijn.

Ook die assembleeleden die over gaarkeukens beschikken en voortdurend nyan maken met onze belastingpenningen behoren tot de groep corruptelingen. So langa unu kan nyan unu e power a corruptieregiem, zal men wel denken. Ook bij de TAS zou er gerommeld zijn en ook over deze zaak die heel penetrerend naar corruptie riekt, wordt niet meer gesproken. Dan hebben we het niet eens over de vele onderhandse gunningen door OW. Dat is toch allemaal oneerlijkheid en heeft een hele grote zweem van nepotisme.

Bouterse moet ons niets komen uitleggen, hij wordt omringd door corruptelingen en in plaats van dat hij moeite doet om deze mensen uit zijn naaste omgeving te verwijderen en de PG te vragen een diepgaand onderzoek te plegen, beloont hij de mensen die hebben gestolen. We denken hierbij met nadruk aan Brammetje. Als we aan dat tramproject denken, dan hebben wij zo het vermoeden dat dure consultants worden aangetrokken en dat daarbij weer de strijkstok tevoorschijn is gehaald.

De tram komt er echt niet en vooral niet vóór de verkiezingen van 2015. In het geval van het ziekenhuis te Wageningen kan nu reeds gesteld worden dat het geen ziekenhuis wordt, maar een ruime polikliniek. En ook hier is de bal weer richting een politieke vriend gespeeld voor de constructie. Hoe men de grote polikliniek zal gaan bemannen is nog steeds de vraag. Nu reeds is men binnen de gezondheidszorg aangewezen op buitenlanders, met name mensen uit de Filippijnen. We beloven zoveel, maar er wordt maar bitter weinig gerealiseerd.

Men laat projecten uitvoeren en aannemers die veel werknemers in dienst hebben nemen het werk aan in de hoop ooit over hun geld te kunnen beschikken, want een ieder weet thans dat lanti de grootste wanbetaler allertijden is. Bouterse dient te weten dat de bevolking het spuugzat is dat een kleine groep zeer corrupte lieden zich alsmaar ten koste van de samenleving verrijkt en de rest het steeds moeilijker krijgt en het hoofd nog maar nauwelijks boven water kan houden. Dat de president niet wakker ligt van de corruptie moet hij weten maar de bevolking denkt daar heel anders over en zal het komende jaar bij de verkiezingen duidelijk laten merken dat ze het zat is continu bestolen te worden door een stel corruptieluizen rond dit staatshoofd.


 


We hebben 156 gasten online

Polls