NoSpang.com

'Op naar een nieuw Surinaams Volkslied!'
dinsdag, 25 november 2014 19:55

INGEZONDEN - De republiek Suriname heeft niet de mogelijkheid aangegrepen om bij  haar Onafhankelijkheid oftewel Srefidensi op 25 november 1975 een nieuw Surinaams Volkslied te presenteren. De Sranantongo tekst van Henny de Ziel alias Trefossa is en was  prima en die moet zeker blijven! Maar de houterige Hollandse melodie die volgens velen een ouderwetse koloniale ...

sfeer uitstraalt moet hoognodig worden vervangen door een geheel andere. En wel een melodie die de swingende multiculturaliteit van deze jonge in Zuid-Amerika gelegen Caribische republiek echt weerspiegelt.

Welnu, die is er! Gecomponeerd door de internationaal bekende in Suriname geboren musicus Ronald Snijders. Het is voor traditioneel ingestelde mensen misschien even wennen. Maar tijden veranderen.

Het zou fantastisch zijn als volgend jaar, in 2015 als de republiek Suriname 40 jaar bestaat, dit nieuwe lied vanaf dan het officiele Surinaamse Volkslied (the Suriname national Anthem) wordt. Uiteraard zal deze vooraf ter goedkeuring worden aangeboden aan de betreffende Surinaamse autoriteiten.
(Ronald Snijders)


BELUISTER DE VERSIE VAN RONDALD SNIJDERS

 


We hebben 191 gasten online

Polls